Archief opleidingsinstituut straatmeiden Ghana

opleidingsinstituut Straatmeiden

In de stad Kumasi in Ghana zijn heel veel straatmeiden, die naar de stad zijn gekomen om geld te verdienen. Dat lukt meestal niet en ze komen zo op straat terecht of nog erger in de prostitutie.
Er wordt nu een trainingscentrum opgezet voor de meiden, waar ze ook kunnen wonen in de tijd dat ze de training volgen (in onderzoek hebben we gezien dat dat het beste werkt). Er worden dan in 2 jaar tijd 60 meiden opgeleid om een beroep te leren (naaister of kapster, veel gevraagde beroepen in Ghana). De bouw van het trainingscentrum is inmiddels begonnen, maar het schiet niet zo hard op. Daarnaast zal nog ongeveer E 5.000,- nodig zijn voor educatie materiaal en inrichting. Hier wil de Brug een bijdrage voor het meubilair leveren. We wachten op de specificaties hiervoor.

meer informatie vind u op http://straatmeidenghana.1stcommunication.nl/

januari 2013
De bouw is na enige vertraging zover gevorderd, dat half januari kan worden begonnen met de opvang van Straatmeiden en de opleiding tot kleermaakster. Er moet nog een dak op het gebouw, zodat er voorlopig maar 1 etage kan worden gebruikt.

Er is uit andere bronnen geld binnengekomen, zodat de bijdrage van de Brug niet meer nodig is.