Archief Community employment college

Community Employment College (ARMDS)

Dit project richt zich op z.g. ‘school drop-outs’. Ook hier gaat het om dalits: kasteloze jongeren die de school voortijdig hebben verlaten.
De reden waarom deze jongeren de school niet hebben afgemaakt heeft vrijwel altijd te maken met het feit dat zij dalit zijn: ze worden op school achtergesteld en gediscrimineerd. Vaak zien de jongeren zelf hun lot als gegeven. Zo van: “ik ben nu eenmaal als dalit geboren en dan moet ik mijn lot ook maar ondergaan. Ik zal niets bereiken in het leven”. Als dat het verwachtingspatroon is van zowel jezelf als je omgeving dan is het niet vreemd dat je inderdaad nooit veel zult bereiken!

ARMDS trekt zich het lot van deze jongeren aan. Het Community Employment College Project biedt jongeren een tweede kans. Men heeft 3 opleidingen in huis waarvoor per opleiding ca. 25 jongeren zijn geselecteerd:

. Rijopleidingen voor jongens.
Als een jongere een rijbewijs heeft kan men aan de slag bijvoorbeeld als taxichauffeur

. Naaiopleidingen voor meisjes. Tamil Nadu is het centrum van de Indiase kledingindustrie. Met een naaidiploma is er dus volop kans op de arbeidsmarkt.

. Computertraining voor zowel jongens als meisjes. In India is zeer veel vragen naar ICT-ers. ARMDS biedt opleidingen aan waarin de basisbeginselen worden geleerd.

Het project is zeer succesvol. Dat blijkt wel uit het feit dat alle (!) jongeren die deel uitmaakten van de eerste groep, werk hebben gevonden!