Dromen van Water Geplaatst januari 11, 2017 door Wim

Uit

Samenvatting

VERBETER DE WERELD, BEGIN IN DE WOESTIJN

Dromen van water is het bemoedigende en wonderlijke verhaal van een Nederlandse vrouw die is opgenomen in de gelederen van een trots Afrikaans volk, de Peulh. De Peulh leven in wat een onbewoonbaar gebied lijkt te zijn, aan de rand van de Sahara. Zij hebben een droom: water in de woestijn, groene velden in het hete zand, onderwijs voor kinderen, en gezondheidszorg voor iedereen. Wiljo Oosterom probeert samen met hen die droom te verwezenlijken. Maar er zijn obstakels: de verstikkende bureaucratie, het gebrek aan geld, de tegenwerking van autoriteiten, de dreiging van terreur, onenigheid in eigen gelederen. Met veel inlevingsvermogen en een gezond gevoel voor humor laat ze zien dat datgene wat ze er liefheeft, vaak in conflict komt met de waarden en normen die haar hier in Nederland hebben gevormd. Maar ze laat ook zien hoe doorzettingsvermogen en geloof stapje voor stapje kunnen leiden tot verbetering van die wereld. Niet altijd op alle fronten, en lang niet altijd zoals ze het voor ogen had – maar in ieder geval tot voordeel van de mensen die het hard nodig hebben.

Wilja Oosterom, in Africa noemen ze haar Woody realiseert samen met haar man diverse projecten in o.a. Mauretanie. Ondanks, de vele moeilijkheden, die zij daarbij ondervindt, is zij daarin zeer succesvol. Wij bewonderen haar daar erg om.
Afgelopen jaarvergadering van de Brug heeft zij ons uitgebreid verslag van kunnen doen. We zijn blij, dat we haar bij haar werk kunnen steunen. Het boek is verkrijgbaar in elke boekhandel ISBN 978 90 284 2684 9 en kost eur 19,99
De Brug steunde Silent Works bij het realiseren van een ziekenzaaltje voor kinderen